Fotoreportage Jeugd Clinic Dag juli 2011

Verslag Jeugd Clinic Dag juli 2011
Georganiseerd door HSV Naarden-Bussum i.v.m. het 90 jarig bestaan van de vereniging.

Zaterdag 16 juli 2011 was gepland als lesdag voor onze jeugdige vissertjes. Er hadden zich bijna 20 kinderen opgegeven om mee te doen.

Ruim op tijd was een aantal bestuursleden al ter plaatse bij de gekozen visplek achter het pand van SportCity in Huizen. Van tevoren had men op een avond de vijver langs de randen al ontdaan van een flinke hoeveelheid overtollig woekerende waterplanten.

Tegen 10 uur waren alle medewerkers van de vereniging aanwezig, alsmede Ton Post en Christian Surquin van het Shimano Witvisteam, Robert Weijman van Sportvisserij Nederland en jawel, Marco Kraal, de bekende visser en presentator van VisTV. ok de kinderen, 15 jongens en 3 meisjes als ik goed geteld heb, waren er en stonden vol spanning te wachten wat er ging gebeuren.

Allereerst werd hun iets uitgelegd over het samenstellen en maken van het visvoer. Daarna kregen ze een onthaker omgehangen en allemaal een hengel met toebehoren. Verteld werd hoe ze dobber, lood en haakje aan het snoer aan de hengel moesten bevestigen. Vervolgens waar ze allemaal voor kwamen, nl. het echte vissen. In 5 groepjes met bij elke groep een “leraar” werd er bijna 2 uur gevist en volop vis gevangen.

Door bestuursleden van HSV Naarden-Bussum werden hand en spandiensten verricht zoals helpen met onthaken, maden aan de haak doen en bijvoeren. Ook werd voor de medewerkers broodjes en koffie en voor de kinderen frisdrank en snoep verzorgd. Er was nog een speciale fotografe uit de polder (Almere) aanwezig om wat foto’s te maken voor de site van de club en voor De Dansende Dobber, het verenigingsblad.

Na afloop nog een slotwoord en mochten de kinderen opgeven hoeveel vis ze hadden gevangen; gemiddeld tussen de 10 en 15-20 stuks; er was een toppertje met 26 vissen begreep ik. De meest gevangen vissen waren kleinere voorns, wat ruisvoorntjes en ik onthaakte ook nog een mooi baarsje.

Gelukkig is het de hele ochtend droog gebleven.

Een aantal kinderen gingen nog op handtekeningen en foto jacht, maar alle kinderen gingen blij en voldaan naar huis. Ze mochten -behalve de hengel- alle gebruikte visspullen mee naar huis nemen. Al met al een zeer geslaagd evenement onder het toeziende oog van een flink aantal enthousiaste ouders.

Theo de Booij.

Bij deze wil het bestuur de volgende personen/bedrijven bedanken voor hun sponsoring en hulp:

* Van den Eynde visvoeders

* Jan van Schendel

* Hengelsportcentrum Nijkerk

* Ton Post en Christian Surquin van het Shimano Witvisteam

* Marco Kraal van Vis TV

* Bert Visser, Robert Weijman, Theo de Booij, Angela van der Ploeg

(klik op de eerste foto zodat je alle foto’s groter kan bekijken)