Onze jeugd Visdag te Huizen (sept. 2010)

Op woensdag 15 september 2010 van 14.00 tot 16.00 was er voor de jeugd van Huizen in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar een fantastisch visfeest bij de Oude Haven in Huizen. In totaal konden er 40 kinderen, jongens en meisjes meedoen.

In het kader van de Huizer Week werd deze attractie aangeboden door de Hengelsportvereniging Naarden-Bussum (waar Huizen ook onder valt). De Vereniging had 40 hengels ter beschikking en regelde ook het aas. De kinderen hoefden dus geen eigen hengel mee te nemen. Er werd informatie over het vissen gegeven, niet alleen hoe je het beste kunt vissen, maar ook hoe je gevangen vis van de haak moet halen en behandelen.

Kortom, het was zeer interessant en leuk!

Het maximum aantal van veertig kinderen hadden we al snel bereikt. Maar zelfs op de dag zelf kregen we nog mail of er nog een kindje mee kon doen. Zoveel animo was er dus bij de Huizer jeugd.
Het weer werkte gelukkig heel goed mee en het werd een waar feest.

Al gauw kwamen de eerste kinderen al vrij vroeg, omdat ze gewoon weg niet konden wachten. Er waren kindertjes bij die al een paar dagen van te voren thuis al aardig zenuwachtig waren en niet konden wachten totdat het zou beginnen!

Veertig hengels werden ter beschikking gesteld door Sportvisserij Nederland en van Faunaland uit Huizen kregen wij als sponsoring het voer en ieder deelnemertje een 10% kortingsbon. Waarvoor hartelijk dank namens HSV Naarden-Bussum.Er werd lustig op los gevist. Van de partij waren ook de meegekomen opa en oma, ouders en broertjes of zusjes. Bijna iedereen heeft tenminste één vis gevangen, maar sommige van de jonge vissertjes hadden het geluk om 15 vissen of meer te vangen in een periode van 2 uur. Alle vissen werden voorzichtig van de haakjes gehaald, soms met de hulp van een volwassene en weer vrijgelaten.

Na afloop kregen de deelnemertjes een verrassingspakket en een waar visdiploma op naam. Dat laatste vonden de meeste toch wel erg leuk en waren dan zo zeer trots!
De kinderen en wij van onze vereniging vonden het een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Een foto-impressie: