Karperuitzetting Gooimeer

Afgelopen zaterdag 12 november 2016 hebben alle leden van de karpercommissie van Hengelsportvereniging Naarden-Bussum de BVK (Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) mee geholpen met het uitzetten van spiegel en schubkarpers op het Gooimeer. Rond 11 uur kwamen de vissen, die tijdelijk in een zwembad gingen waarna ze op een plank werden gefotografeerd om de “vingerafdruk” te maken. De +/- 200 vissen gingen in een razend tempo en als een geoliede machine langs de fotograaf. Hierna mochten ze weer gaan zwemmen in hun nieuwe onderkomen, het Gooimeer.

Doordat eigenlijk alleen de spiegelkarpers terug te herkennen zijn aan het schub patroon, en dit niet te doen is bij een schubkarper (lijken te veel op elkaar) werden alleen de spiegelkarpers gefotografeerd. Deze vissen zijn stuk voor stuk zeer mooie exemplaren en wij zijn erg blij dat deze mooie vissen bij ons in de buurt rond zwemmen.

Mocht je een vis terug vangen (zowel spiegels als schub karpers) zou het fijn zijn als je deze terug meld bij de organisatie; zij kunnen op die wijze monitoren hoe de vissen het doen. Dit kan via het mail adres: jorisweitjens@upcmail.nl

Wie er bij aanwezig was kon ter plekke een karper adopteren. Per adoptievis betaal je dan tien euro. Op deze wijze bouwt de projectgroep een potje op zodat bij de volgende uitzet ook weer kwaliteitsvissen het water in gaan.
HSV Ons Genoegen Almere en HSV Naarden Bussum hebben reeds 55 karpers geadopteerd.

Zie de fotoreportage van de karperuitzetting hieronder.

Nog meer foto’s willen zien van andere karperuitzettingen? Kijk dan eens hier: http://hsvnb.nl/devereniging/vbc/

Met vriendelijke groet,

Eric Jägers

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties