Visuitzetting Huizen 31 oktober 2015

In overleg met het bestuur is besloten om een partij spiegel en (edel) schub karper uit te zetten in de Baatvijver* te Huizen.
Coen heeft bij de Duitse viskweker een mooie partij besteld en zaterdag 31-10 -15, is dat uitgezet. De vissen waren van goede kwaliteit en zagen er erg gezond uit.

Tevens is van diezelfde partij een onderhoud uitzetting gedaan in de Huizer singels, Tjalk en stadsparkvijver. Hierdoor zijn er verschillende jaarklasse aanwezig in het water en dat is goed voor een gezonde visstand.

Het mooie van de Baatvijver* is, is dat het al aardig bekend is bij jong en oud, en dat er goed gevangen wordt.
Laats sprak ik een oude baas bij Patty’s dierenwinkel die in de Baatvijver* met een vaste stok met topelastiek een mooie spiegel had gevangen. De vis had een mooi gevecht geleverd en de oude baas kocht voor de zekerheid een klosje 16/00.
Ook de karpervissers weten hier aardig aantallen te scoren, dus het begint zijn vruchten af te werpen.
Voor de witvissers is de Baatvijver* ook de ideale plek om met feeder of vaste stok het gevecht aan te gaan met de uitgezette karpers.

In de singels is het altijd even zoeken waar de vissen zich bevinden, maar eenmaal gevonden wordt er ook leuk gevangen. De spiegels die vorig jaar uitgezet zijn, zien er gezond uit en groeien als kool. Ook in de ziekenfondsvijver, die in open verbinding met de singels gebracht is, wordt leuk karper gevangen, en daar gaat het uiteindelijk om.

Tevens dank aan alle helpende handen, Rene en Coen Verkerk, Roeland de Jong en Guus Nijhuis, Gert Jan Rebel, Bouke van der Ploeg en Theo de Booij en VBC HSV Naarden Bussum.

Met vriendelijke groet,

Jurrien en Coen.

VBC HSV Naarden-Bussum

* Baatvijver = De Nieuwe IJsbaan
Foto’s zijn aanklikbaar.

Advertenties